radyobir
radyobir

"Gökçek'le seviyelerimiz farklı, görüşemeyiz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf arasındaki 'sarışın' polemiğinde yeni perde açıldı.

12 Mayıs 2015 13:46 | Güncelleme :12 Mayıs 2015 15:00 | Kategori: Dış Politika

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin heyetinin üyesi olarak NATO toplantısına katılmak üzere yarın Antalya'ya gelecek olan Harf'e, Gökçek'le yaşadığı ‘sarışın' polemiği hatırlatıldı.
"Gökçek ile görüşecek misiniz" sorusunun yöneltildiği Harf, "Hâlâ bu konuyla ilgilenenlerin olması benim açımdan sürpriz oldu" deyip şunları söyledi: "Açıkçası, görüşeceğimi sanmıyorum. NATO müttefiklerimiz ile görüşmek üzere gidiyoruz. Ankara Belediye Başkanı'nın bu görüşmelerin bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Farklı seviyeler."

Gökçek ile Harf arasındaki polemik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın attığı bir tweet ile başlamıştı. Gökçek, Baltimore'daki polis şiddetinden bahsettiği tweet'inde, Harf'e hitaben "Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now" diye yazmıştı.

HARF: ONURLANDIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Harf da günlük basın toplantısında, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" demişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de ‘Hepimiz sarışınız' kampanyası başlatmıştı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass de photoshop'la saçlarının sarartıldığı bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak kampanyaya katılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI