radyobir
radyobir

ABD Donanması İran gemisine ateş açtı

CBS televizyon kanalının ABD Donanması 5.Filosu Temsilcisi Kevin Stevens'e dayandırarak bildirdiğine göre, Amerikan Sahil Güvenlik Gemisi Basra Körfezi'ndeki İran gemisine ateş açtı.

28 Ağustos 2014 11:42 | Kategori: Dünya

Olay yerel saatle 11:30 sıralarında meydana geldi. Stevens’in sözlerine göre, körfezde bulunan ve denizin güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdiği düzenli operasyonlar kapsamında "Monomoya” adlı ABD Sahil Güvenlik devriye gemisindeki denizcilerin yakınlarda seyreden İran yelkenli gemilerinden birindeki şüpheli bir aktiflilik dikkatlerini çekti.
İran gemisi ile ilk temasların kurulmasının ardından o geminin kaptanı bilinmeyen bir nedenden dolayı "Monomaya” gemisi mürettebatıyla iletişimi kopardı.
Amerikan deniz askerleri daha sonra yelkenli gemiye küçük bir tekne gönderdi. ABD Donanması temsilcisinin sözlerine göre, onlar İran gemisine yerleştirilmiş olan makineli tüfeklerin nasıl doğrultulduklarına şahit oldular. Sonrasında ise Amerikan gemisi savunma amaçlı onlara ateş açtı.
CBS’ye göre, Kevin Stevens İran yelkenli gemi mürettebatının düşmanca tavırlar sergilediğini söyledi. O ayrıca ABD Sahil Güvenlik Gemisi’nin tek bir atış yaptığı ve bunun sadece güvenlik amaçlı gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
Televizyon kanalı meydana gelen olay sonrasında İran tarafından ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI