radyobir
radyobir

ABD, Haşdi Şabi'yi vurdu: 35 ölü

ABD uçakları Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi güçlerini bombaladı. Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni, bombardıman sonucu 35 kişinin öldüğünü, 25 de yaralı olduğunu söyledi.

08 Ağustos 2017 12:31 | Kategori: Dünya

Haşdi Şabi kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD savaş uçakları bu sabaha karşı 04.00 sularında Irak-Suriye sınırındaki Haşdi Şabi mevzilerini vurdu. Aralarında komutanların da bulunduğu 35 milis hayatını kaybetti, 25 kişi ise yaralandı.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni şunları söyledi: "ABD uçakları Seyid Şuheda Ketibeleri'ni bombaladı. Yaralılar Irak'taki çeşitli hastanelerinde tedavi görüyorlar. Bazılarının durumu çok ağır. Vurulan yer Baac kentine 20 kilometre yakınlıkta ve tam Irak-Suriye sınırında yer alıyor. Kasti bir saldırı, şiddetle kınıyoruz."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI