radyobir
radyobir

ABD karantinaya geri dönüyor...

Koronavirüs salgınında yeni vaka sayısının tekrar zirve yaptığı ABD'de New York, New Jersey ve Connecticut eyaletleri koronavirüs vaka sayısının yüksek olduğu sekiz eyaletten gelen yolculara iki hafta karantina uygulayacak.

25 Haziran 2020 08:47 | Kategori: Dünya

ABD'de koronavirüs vakalarında son dönemde yaşanan ciddi artışın ardından alınan bu beklenmedik karantina kararıyla birlikte Disney eğlence parklarının açılmasını ertelerken Nevada eyaleti valisi kumarhane ve tüm umumi alanlarda maske takılmasını zorunlu kılınmasına karar verdi.

ABD'de yeni koronavirüs vaka sayısı Salı günü 36,000'e yaklaşarak yeni vaka sayısının zirve yaptığı 24 Nisan'da görülen 36,426 vaka sınırına dayandı.

İki hafta karantina kuralı Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, North Carolina, South Carolina, Taxas ve Utah eyaletlerinden gelen yolcular için uygulanacak.

New York Valisi Andrew Cuomo karantina kurallarına uymayanlara 1,000 dolar ceza verileceğini, suçun tekrarı halinde bu cezanın 5,000 dolara yükseleceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Arizona'yı ziyaret eden ve bu haftasonu New Jersey'e gidecek olan ABD Başkanı Donald Trump'a karantina uygulanıp uygulanmayacağı da merak ediliyor.

Beyaz Saray sözcülerinden Judd Deere, karantina kuralının Trump'a uygulanacağını düşünmediğini açıkladı.

Deere "ABD Başkanı sıradan bir vatandaş gibi değil. Ona yakın herkes, ekibi, ziyaretçiler ve gazeteciler, koronavirüs testine tabi tutuluyor ve sonucun negatif olduğundan emin olunuyor" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI