radyobir
radyobir

ABD'li senatörler Kosova'yı ziyaret etti

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, ABD'li senatörler Chris Murphy ve Gary Peters ile bir araya geldi.

23 Mayıs 2023 07:22 | Güncelleme :23 Mayıs 2023 08:43 | Kategori: Avrupa

Kosova Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan görüşmede, askeri işbirliğinin artırılması, Kosova'nın uluslararası kuruluşlara üye olması, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkiler ile siber güvenlik gibi konular ele alındı.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Osmani, Kosova'nın dünyanın 'en Amerikan yanlısı ülkesi' olduğunu ve bundan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Osmani, "Avrupa'nın tüm güvenlik mimarisinin hegemonik ve otokratik zihniyet tarafından zorlandığı bu dönemde, Kosova'nın nerede konumlandığı ve neye hizmet ettiği konusunda hiçbir şüphesi yok. Kosova her zaman ABD ve diğer müttefiklerinin yanındadır, özgürlük ve demokrasi değerlerinin yanındadır" ifadelerini kullandı.

Senatör Murphy de konuşmasında, Sırbistan'ın Kosova'nın uluslararası örgütlere katılmasına engel olmayı bırakması gerektiğini savundu.

ABD'nin Kosova'yı uluslararası kurumlara ve AB'ye giden yolda tutmak için mümkün olan her şeyi yaptığından emin olmak için Kosova'yı ziyaret ettiklerini söyleyen Murphy, "ABD ile Kosova arasındaki ilişkiler güçlüdür ve daha da güçlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Senatör Peters ise Kosova ile ABD'nin özel bir ilişkisi olduğunu ve ABD'nin Kosova'ya siber güvenlik konusunda da yardım edeceğini sözlerine ekledi.

ABD'li senatörler, Kosova ziyaretleri kapsamında Başbakan Albin Kurti ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Senatörler, hafta içerisinde diğer Balkan ülkelerini de ziyaret edecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI