radyobir
radyobir

ABD'nin Ay'daki askeri faaliyetleri...

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), ABD'nin devam etmekte olan insanlı Ay yolculuğu projesi Artemis'in, Washington'a ayda askeri faaliyetler yürütme fırsatını sunduğunu söyledi.

15 Aralık 2020 05:43 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Roscosmos’un uluslararası iş birliğinden sorumlu Başkan Yardımcısı Sergey Savelyev, Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin video konferansındaki konuşmasında "Bu projenin ilkeleri, uluslararası hukukun genel kabul görmüş normlarını doğrudan veya dolaylı olarak ihlal ediyor. Örneğin projede askeri faaliyete yönelik doğrudan bir yasak yok. Kanımızca Amerikalı meslektaşlarımız, gerekirse uzayın askerileştirilmesine ihtimal veriyor. Tam da bu gizli ifade endişeye neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, uzaya silah yerleştirilmesine karşı olduklarını söylemişti.

Uzayın silahtan özgür olması gerektiğini belirten Rogozin, uzayın şimdiki ve gelecek nesiller için uzun vadeli ve sürdürülebilir kullanımına uygun halde kalması gerektiğini kaydetmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI