radyobir
radyobir

ABD'nin orman yangınlarıyla başı dertte!..

Kaliforniya'da hızla yayılarak devam eden orman yangınlarında en az 10 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye yetkilileri alevlerin yaklaşık 100 bin dönüm alanda etkili olduğunu duyurdu.

10 Ekim 2017 05:09 | Kategori: Dünya

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde başlayan ve hızla yayılan orman yangınlarında en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kaliforniya'nın kuzeyinde çıkan ve hızla yayılarak bin 500 ev ve iş yerinde tahribata, 20 binden fazla kişinin de bölgeden tahliye edilmesine neden olan orman yangınları devam ediyor.

Yangınlar nedeniyle üç yönetim bölgesinde acil durum ilan eden Kaliforniya Valisi Jerry Brown, 5 bölgede daha acil durum ilanına imza attı. Eyaletin 14 noktasında başlayan yangınlar nedeniyle acil durum ilan edilen yönetim bölgeleri Butte, Lake, Mendocino, Napa, Nevada, Orange, Sonoma ve Yuba olarak sıralandı.

İtfaiye yetkililerinin açıklamasına göre yangınlar yaklaşık 100 bin dönüm alanda etkili oldu.

Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Müdürü Ken Pimlott, konuyla ilgili açıklamasında, Sonoma, Napa ve Mendocino yönetim bölgelerinde 10 kişinin öldüğünü, birçok kişinin yaralandığını ve bazılarının da kaybolduğunu ifade etti.

Yangınlar eyaletin güneyinde de etkili oluyor

Kaliforniya'nın güneyinde bulunan Orange yönetim bölgesi içindeki Anaheim kentinde de yangın çıktı.

Anaheim'in doğusunda yer alan Anaheim Hills bölgesinde yükselen alevler birçok evin kül olmasına yol açtı. Bölgede yaşayanlar ise tahliye edildi.

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak can ve mal kayıplarına neden olan yangınların çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Kaliforniya Ormancılık ve Yangın Koruma İdaresi, eyaletin kuzeyindeki 14 ayrı yangında toplam bin 500 ev ve iş yerinin tahrip olduğunu, tahliye edilen yerler arasında en az iki hastane ve çok sayıda yerleşim yerinin bulunduğunu açıklamıştı. San Francisco'daki Ulusal Meteoroloji Dairesi de itfaiye ve diğer kurumların alarma geçmesini sağlayan kırsal alanda yangın çıkacağına ve büyük olasılıkla yayılabileceğine ilişkin "kırmızı bayrak uyarısı" yayınlamıştı.

Daha önce yapılan açıklamada, Kaliforniya'nın kuzeyini tehdit eden alevlerin iki kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına yol açtığı duyurulmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI