radyobir
radyobir

ABD, Nuland için Rusya yaptırımlarını gevşetti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ın Moskova'ya gelebilmesi için Washington'un bazı Rusları yaptırım listeden çıkarttığını belirtti.

11 Ekim 2021 09:04 | Kategori: ABD

Zaharova, Rossiya 1 televizyonuna açıklamasında, Nuland’ın 11-13 Ekim Moskova ziyareti sırasında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ile görüşeceğini belirterek, "Bu onların isteğiydi. Nuland gerçekten de Rusya’nın yaptırım listesindeydi, yani bu kişi sınırımızı geçemezdi. Onlar da Rusya temsilcilerini, diplomatlarını yaptırım listelerine dahil etmişlerdi. Bu yüzden bu sorun karşılık ilkesi temelinde çözüme kavuşturuldu. Evet, Nuland Rusya’ya gelecek” ifadesini kullandı.

Zaharova, "Bu, ABD’nin Rus vatandaşlarını yaptırım listesinden çıkarttığı anlamına mı geliyor?” sorusuna, "Evet elbette” yanıtını verdi.

Sözcü, hangi isimlerin ABD yaptırım listesinden çıkarıldığını belirtmedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI