radyobir
radyobir

ABD ordusu Avrupa'ya çıkarmaya hazırlanıyor

ABD Ordu Bakanlığı, çok sayıda askeri teçhizat ve personelin Avrupa ülkelerine nakliyesi ve konuşlandırılmasını gerçekleştirecek yüklenici firma bulmak için ihaleye çıktı.

01 Ağustos 2019 15:42 | Kategori: Dünya

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı üç bakanlıktan biri olan Ordu Bakanlığı, sitesinde yayınladığı belgede, askeri personelin ve ağır askeri kargoların ABD Avrupa Komutanlığı'nın operasyon birlikleri için nakliyesi ve konuşlandırılmasını öngören bir sözleşme imzalamayı planladığını duyurdu.

Tatbikatlar sırasında ulaşım desteği vermesi beklenen firmanın görev bölgesinin İngiltere'den Baltıklara kadar tüm Avrupa coğrafyası olacağı ifade edildi.

Belgeye göre askeri teçhizatın 80 tona kadar yük kapasitesi bulunan TIRlarla nakledilmesi, askeri personelin ise en fazla 70 yolcu kapasiteli otobüslerle taşınması öngörülüyor. Otobüslerin klimalı, tuvaletli olması ve duraklama yapmadan uzun süre seyahat etmeye elverişli olması gerektiği de kaydedildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI