radyobir
radyobir

ABD, Rusya ile ikinci soğuk savaşın eşiğinde

Eski ABD Dışişleri Bakanı George Shultz, ABD'nin Trump'ın eylemleri nedeniyle Rusya ve Çin ile ikinci bir Soğuk Savaşın eşiğine geldiğini belirtti.

01 Kasım 2020 08:55 | Kategori: Dünya

Eski ABD Dışişleri Bakanı George Shultz, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin eylemleri nedeniyle Washington’un Rusya ve Çin ile ikinci bir Soğuk Savaş'ın eşiğine geldiğini söyledi.

Schultz, ABD’nin Avrupa ve Asya'daki yakın müttefikleriyle bile ilişkilerini bozduğunu belirterek, Washington'un diplomasiyi bırakıp yerine askeri tehditleri tercih ettiğini kaydetti.

Washington'un müttefiklerle ilişkilerinde ciddi bir güvensizlik olduğunu ve bunun düzeltilmesinin yıllar alacağına vurgu yapan Schultz, "Çin ve Rusya ile ilişkilerimizde ikinci soğuk savaş durumuna yaklaşıyoruz" dedi.

Schultz, Washington'a ortaklarına ABD'nin kendileriyle aynı demokratik değerleri paylaştığını kanıtlamaya ve rakiplerine de küresel sorunları ortadan kaldırmak için birlikte çalışma yeteneğini gösterme çağrısı yaptı.

George Schultz, 1982-1989 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanlığı yapmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI