radyobir
radyobir

ABD seçimlerinde zafer Cumhuriyetçilerin

ABD'deki ara seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti, Temsilciler Meclisi'nin yanı sıra Senato'da da çoğunluğa ulaştı.

05 Kasım 2014 08:49 | Kategori: Dünya

ABD'deki ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti, Kongre'nin iki kanadında da çoğunluğu elde etti. 
Amerikalı seçmenler, 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı, Senato'nun 36 sandalyesi ve 38 eyaletin valisi ile eyalet meclislerinin üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.
Senato’nun 100 sandalyesinden 36’sı için yapılan seçimlerde şu ana kadar Demokratlar 10, Cumhuriyetçiler ise 21 sandalyeyi kazandı. Böylece Senato’daki toplam sandalye dağılımında şu anda Demokratlar 44, Cumhuriyetçiler ise 51 sandalyeye sahip oldu.
Böylece, Cumhuriyetçiler 8 yıl aradan sonra Senato’da çoğunluğu elde etmiş oldu. 

Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde de çoğunluk

Kongre'nin Temsilciler Meclisi kanadında ise Cumhuriyetçiler yarışı önde götürüyor.
Meclisin 435 üyesinin tamamı için yapılan seçimlerde, şimdiye kadar Cumhuriyetçiler 219, Demokratlar ise 133 sandalye kazandı.
Önceki Kongre döneminde mecliste çoğunluğa sahip olan Cumhuriyetçiler, beklenildiği gibi bu yeni dönemde de ağırlığını korumayı başardı.  

Onur duyuyoruz

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, ABD’de ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Kongre’nin iki kanadında da çoğunluğu elde eden partisine Amerikan halkının verdiği sorumluluktan onur duyduklarını bildirdi. 
Boehner, ara seçimlerde Kongre’nin her iki kanadında Cumhuriyetçi Parti’nin çoğunluğu almasının ardından yazılı açıklama yaptı. 
"Amerikan halkının bize verdiği sorumluluktan onur duyduk. Ancak bu bir kutlama zamanı değildir” ifadesini kullanan Boehner, hükümetin, zor durumdaki ekonomiden başlayarak ülkenin karşı karşıya kaldığı zorlukları yenmek için önerilen çözümleri uygulamaya koyma zamanı olduğunu belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI