radyobir
radyobir

ABD ve AB Afrika seyahatlerini askıya aldı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kovid-19 B.1.1.529 varyantının görüldüğü Afrika ülkelerine seyahatleri durdurma kararı aldı

27 Kasım 2021 08:29 | Güncelleme :27 Kasım 2021 08:39 | Kategori: Sağlık

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Baş Sözcüsü Eric Mamer, sosyal medya hesabından, AB ülkelerinin, Botsvana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve'ye seyahatlere kısıtlama getirilmesi kararı aldıklarını açıkladı.

Mamer, hali hazırda söz konusu ülkelerden AB ülkelerine gelmekte olan yolculara test, karantina ve temas takibi yapılmasının önemine dikkati çekti.

Biden’dan karar

Beyaz Saray’dan gelen açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Güney Afrika'da bulunan yeni bir Kovid-19 varyantı hakkındaki endişeler nedeniyle Pazartesi günü geçerli olmak üzere 8 Güney Afrika ülkesinden ABD'ye olan seyahatleri kısıtlayacağı kaydedildi.

Açıklanan ülkeler arasında, Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik ve Malavi yer alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI