radyobir
radyobir

ABD ve Fransa arasında özel harekat anlaşması

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Fransız mevkidaşı Florence Parly, ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) bir araya gelerek ABD-Fransa Özel Harekat Alanında İşbirliğini Artıma Yol Haritası'nı imzaladı.

10 Temmuz 2021 09:44 | Kategori: Avrupa

Görüşme sonrasında Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Bakanı Lloyd Austin, hükümetlerimiz ve ordularımız arasındaki derin işbirliğini yinelemek üzere bugün Pentagon'da Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile bir araya geldi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, görüşmede Ortadoğu ve Afrika'da iki ülke arasındaki işbirliğinin de ele alındığı belirtilerek "Bakan Austin, Ulusal Savunma Stratejisi de dahil olmak üzere, gözden geçirilen stratejik konularda Fransa ve diğer NATO müttefikleri ile istişarelere devam etmeyi taahhüt etti" denildi.

Açıklamada, Parly'in ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı son NATO zirvelerine dikkat çekerek, ABD'nin 'NATO müttefikleri ve AB ortaklarıyla yeniden canlanan angajmanı için takdirlerini ilettiği' kaydedildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI