radyobir
radyobir

ABD ve Küba büyükelçiliklerini açmaya hazırlanıyor

ABD ile Küba, karşılıklı olarak büyükelçiliklerinin açılması noktasında uzlaşmaya vardı.

01 Temmuz 2015 10:34 | Kategori: Dünya

Amerikan medyasının ABD'li bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberlere göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın, bugün iki ülkenin karşılıklı büyükelçiliklerini tekrar açma noktasında anlaşmayı sonuçlandırdıklarını açıklaması bekleniyor.

Küba, ABD'ye büyükelçi atayacak

İki ülke, Obama'nın, geçen yılın Aralık ayında Küba ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik tarihi açıklamasının ardından büyükelçilikler konusunu müzakere etmeye başlamıştı.
Yarım yüzyıldan sonra ilk kez 11 Nisan'da bir ABD Başkanı ile Küba Devlet Başkanı Raul Castro yüz yüze görüşme yaparken, Obama yönetimi, 14 Nisan'da da Küba'yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma kararı almıştı.

ABD ve Küba, 1961'de kesilen diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmenin koşulları üzerinde yaklaşık altı aydır görüşmelerde bulunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI