radyobir
radyobir

ABD'yi uyardık: "Mezhep savaşları başlar!.."

Musul'un doğusunda konuşlanan ABD ordusuna bağlı topçu birliklerinin kentin çevresinde bulunan IŞİD hedeflerini vurmasının ardından, Türkiye'nin ABD'yi, 'Şii güçler bölgeye giderse mezhep savaşları başlar' diyerek uyardığı, ABD'nin de bu uyarıyı dikkate aldığı belirtildi.

16 Ekim 2016 09:08 | Kategori: Dış Politika

Başbakanlık kaynakları, Türkiye'nin ABD'ye Musul operasyonu konusunda uyarılarda bulunduğunu açıkladı.

Haberde Türkiye'nin ABD'ye, Şii güçleri bölgeye giderse yüz yıllık mezhep savaşlarının başlayacağını uyarısının, ABD tarafından dikkate alındığını ve Musul operasyonunda Şii güçlerin yer almadığı belirtildi.

Ayrıca operasyonun şuan ki aşamasında Türk güçlerinin henüz devreye girmediği belirtildi.

OPERASYONUN İKİNCİ AŞAMASINDAYIZ

Konuya ilişkin NTV'ye bilgi veren yetkililer de Musul operasyonunun üç aşamadan oluştuğunu söz konusu hareketliliğin operasyonun ikinci kısmını oluşturduğunu ancak gerçek operasyonun henüz başlamadığını belirtti. Yetkililer bu aşamada Musul'un çevresinin sarılarak IŞİD'in baskı altına alınacağını, yığınağın artırılarak çemberin daraltılacağını, operasyonda hava kuvvetleri ve topçu atışlarından yararlanılacağını ancak son aşama olan zırhlı araç ve piyade hareketinin henüz başlamayacağını ifade etti.

HULUSİ AKAR MUSUL OPERASYONU İÇİN ABD'YE GİTMİŞTİ

Operasyona ilişkin hazırlıklar sürerken kimlerin katılacağı, operasyonda hangi birliklerin yer alacağı tartışılıyordu. Türkiye'nin Başika'da eğittiği Ninova Muhafızları güçlerinin de harekata katılacağı dün duyurulmuştu. Bu gelişmenin ardından, koalisyon ülkeleri genelkurmay başkanları toplantısına katılmak için Orgeneral Hulusi Akar da ABD'ye gitmişti. Harekatın eli kulağında olduğu ve birkaç gün içinde başlayacağı da kesinleşmişti. Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin Musul yakınlarına gelmesi de kara harekatının başlayacağının işareti olarak yorumlanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI