radyobir
radyobir

ABD'de bu yıl 60 milyondan fazla araç geri çağrıldı

Bloomberg Ajansı tarafından geçilen haberde, ABD'de bu yıl itibariyle 60 milyondan fazla aracın çeşitli teknik arızalar ve hatalar sebebiyle geri çağrıldığı belirtildi.

22 Aralık 2014 13:18 | Kategori:

Böylece bu alanda 2004 yılında kırılmış olan rekor da neredeyse ikiye katlanmış oldu. Bilindiği üzere ABD’de 2004 yılında detaylı kontrol ve tamir için 30,8 milyon araç üretici firmalar tarafından geri çağrılmıştı.
Bu yıl geri çağrılan araçların yarısına yakın bir kısmı ise Amerikan otomobil devi General Motors tarafından üretildi. General Motors, alınan bilgilere göre 2001 yılından bu yana bilinmekte olan ateşleme sistemindeki hatadan dolayı kendi üretimi olan 27 milyon aracı geri çağırdı. Söz konusu teknik arıza, araç hareket halindeyken motorun durmasına ve dolayısı ile fren ve güvenlik sistemlerinin de devre dışı kalmasına sebep oluyordu. Söz konusu arıza sebebiyle bugüne kadar yaşanan kazalarda 42 kişi hayatını kaybederken, 58 kişi de yaralandı. General Motors 2004 yılında da 11,8 milyon aracı geri çağırmıştı.
ABD’de bu yıl rekor kıran toplu geri çağırma olayının altında yatan bir diğer neden ise Japon Takata firmasının Amerikan yapımı motorlu araçlar için ürettiği hava yastıklarında yaşanan teknik arıza oldu. Konuyla ilişkin olarak ABD Ulusal Trafik Güvenliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin güney eyaletlerinde sıkça görülen şose tipi yollarda ya da yüksek nem oranının söz konusu olduğu hava şartlarında bahsi geçen hava yastıklarının doğru bir biçimde açılmadıkları ve patlayan hava yastıklarının içinden fırlayan metal cisimlerin de yolcuların yaralanmasına sebep olduğu belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI