radyobir
radyobir

ABD'de her üç çocuktan biri yoksullukta yaşıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, Cleveland ve Buffalo'da yaşayan çocukların büyük bir kısmı, California'nın Fresno kenti ile Ohio, Missouri ve Wisconsin eyaletlerinde çocukların neredeyse yarısı büyük bir zaruret içinde yaşıyor. Cincinnati, Memphis, New Jersey, Miami, Florida, St. Louis ve Milwaukee, çocukların doğumdan yetişkinliğe kadar yaşam koşullarının yoksul veya daha kötü olarak nitelendirilebileceği kentler listesinin tepesinde yer alıyor.

08 Aralık 2014 11:21 | Kategori: Dünya

ABD’nin genelinde çocukların yoksulluk düzeyi geçen yıl yüzde 19,9’du ancak bu oran büyük kentlerde çok daha yüksek: %30,6
Columbia Üniversitesi Ulusal Merkezi tarafından hazırlanan raporda, "Siyasiler dahil çoğu Amerikalıların, ülkemizde çoğu önemli ve kilit kentlerde çocukların yoksulluk içinde yaşadığı şok gerçekliklerden kesinlikle uzak olduğu ortaya çıktı. Yoksulluk sınırında yaşayan çocuk sayısının azaltılması, Amerika’nın, devletçiliğinin ve kentlerinin hem şimdi hem de gelecekte sosyal ve ekonomik sağlığı için öncelikli görev” denildi.
Merkezin müdürü Renee Wilson-Simmons, "Devlet idaresinin tüm düzeylerden siyasetçiler, kentsel çocuk yoksulluğunun pandemisini idrak etmeli. Yoksulluğa karşı mücadele için bir sıra kanıtlanmış stratejimiz var ancak uygulanması için siyasi irade eksik. Çocuklar kendilerini ne kadar iyi hissederse ebeveynleri de o kadar iyi olur. Onların gelecekle ilgili umutlarını ancak bu yolla iyileştirebiliriz” dedi.

Etiketler
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI