radyobir
radyobir

ABD'deki okullarda İslamofobi şikayetleri yüzde 72 arttı

ABD'nin Massachusetts eyaletindeki devlet okullarında 2022'de İslamofobik olaylarla ilgili şikayetlerin önceki yıla göre yüzde 72 arttığı belirtildi.

09 Mayıs 2023 07:50 | Kategori: ABD

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Massachusetts şubesi tarafından hazırlanan raporda eyaletin İslamofobi karnesi ortaya kondu.

Raporda, devlet okullarında bir İslamofobi olayı yaşayan ebeveynlerden ve öğrencilerden yardım taleplerinde 2021'e kıyasla geçen yıl yüzde 72'lik bir artış olduğu kaydedildi.

CAIR Massachusetts Direktörü Barbara Dougan, Boston Globe’a yaptığı açıklamada, devlet okullarında Müslüman öğrencilere yönelik tek tipleştirme ve dini ayrımcılık olaylarıyla ilgili şikayetlerin arttığına vurgu yaptı.

Dougan, "Okulda ne ile karşılaşacağını bilmeden giden bir çocuk olmanın ne demek olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Okulda kendini güvende hissetmemenin uzun dönemde ciddi sonuçları olduğunun farkındayız.” ifadelerine yer verdi.

Ülkenin en büyük Müslüman sivil haklar örgütü CAIR Merkez Ofisi de, 11 Nisan’da yayımladığı 2022 İnsan Hakları Raporunda ABD’de İslamofobi, ön yargı ve ayrımcılık konusunda Müslüman toplumundan gelen şikayetlerin 2021’e kıyasla yüzde 23 azaldığına işaret etmiş, ancak eğitim alanında söz konusu şikayetlerin ise yüzde 33 arttığına dikkati çekmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI