radyobir
radyobir

Abdi İpekçi'de bu sefer söz Cimbom'un...

Spor Toto BSL Playoff çeyrek final 2. maçında Galatasaray Odeabank, ev sahipliğini üstlendiği karşılaşmada Anadolu Efes'i 73-63 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

25 Mayıs 2017 23:47 | Kategori:

Müsabaka öncesinde, bugün hayatını kaybeden Galatasaray'ın efsane başkanı Ali Tanrıyar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Galatasaray Odeabank oldu. Sinan Güler'in hücumdaki önderliğinde Sarı Kırmızılılar, farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Buna karşılık Anadolu Efes, Thomas Heurtel ve Derrick Brown ile etkili omaya çalışsa da, Cimbom ilk çeyreği 19-18 önde tamamladı. Üstünlüğün sık sık el değiştirdiği ikinci çeyreğin sonlarında kontrolü eline alan Galatasaray Odeabank, devre arasına 38-33 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte kontrollü oyununu devam ettiren Sarı Kırmızılılar, Sinan Güler'in son saniye basketiyle son çeyreğe 51-44 önde girdi. Karşılaşmanın son 10 dakikasında Vladimir Micov ile fırtına gibi esen Cimbom, karşılaşmayı 73-63 kazandı.

Galatasaray Odeabank'ta maçın en skorer ismi olan Vladimir Micov, 18 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle maçın en etkili oyuncusu olurken, Tibor Pleiss 12 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Anadolu Efes'te Bryant Dunston, 15 sayı ve 7 ribaundla mücadeleyi tamamladı.

Serinin üçüncü ve son maçı, 27 Mayıs'ta Anadolu Efes'in ev sahipliğinde Abdi İpekçi Arena'da oynanacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım, yarı finalde Beşiktaş Sompo Japan'in rakibi olacak. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI