radyobir
radyobir

Abdülhamid'in askere giden torunu: "Şehzade olarak göreve geldim"

2. Abdülhamid'in torunu Yavuz Selim Osmanoğlu'nun askerliği Amasya'ya çıktı. Osmanoğlu, "Şehzade olarak göreve geldim" dedi.

01 Şubat 2018 05:10 | Kategori: Yaşam

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki birliğine katılmadan şehri dolaşan Yavuz Selim Osmanoğlu, "Görevim çıkarsa veya göndermek isterlerse Afrin’e seve seve gitmek isterim. Hiçbir şekilde korkum yok” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i ziyaret ettikten sonra Başkan Yardımcısı Osman Akbaş ile birlikte 12 şehzadenin balmumu heykellerinin sergilendiği Şehzadeler Müzesini dolaşan 28 yaşındaki Osmanoğlu, "Ailede ilk askerlik yapan ben olacağım. Acemi birliğim Amasya’ya çıktı. Usta birliği ise sürpriz. Herkes ‘Ya Manisa ya Amasya’ diye söylüyordu. Dedelerimin sancak kaldırdığı yerde, tahta çıktığı yerde, tahta çıkamayan dedelerimin yerinde 13. şehzade olarak Amasya’da göreve geldim” diye konuştu.

Afrin’e yönelik operasyonu da takip ettiğini söyleyen Osmanoğlu, "Keşke askerliğim o tarafa çıksaydı. Şimdi de gönderebilirler. Hiç sorun değil. Hiçbir şekilde korkmuyorum. Çünkü benim ailem askeri yapıda bir aile, siyasi yapıda bir aile. İsterim hemen göndersinler. Şimdi biz tepelerine bindikçe Allah’a şükür şehit sayımız düşüyor ve hiç olmayacak da” şeklinde konuştu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI