radyobir
radyobir

Açık denizde 2 gün Azrail'le boğuştular

Endonezya'da turist teknesinin batması sonucu cankurtaran botu ile açık denizde sürüklenen 13 kişi, 2 gün sonra kurtarıldı.

18 Ağustos 2014 17:54 | Kategori: Dünya

Endonezya'da 13 kişi, turistleri taşıyan tekne battıktan 2 gün sonra kurtarıldı. 8'i yabancı turist, 5'i Endonezyalı mürettebat toplam 13 kişi, cankurtaran botu ve yelekleri ile 2 gün denizde sürüklenmiş. Cumartesi akşam batan tekneden daha önce 10 kişi kurtarılırken, biri Hollandalı erkek , diğeri İtalyalı kadın iki kişi halen kayıp . 
Kurtulan turistlerden bir Hollandalı, cankurtaran botunda sırayla oturduklarını diğerlerinin ise suda cankurtaran yelekler ile bota tutunarak yüzdüğünü söyledi. Hollandalı turist, yaklaşık 40 saat suda kurtarılmayı beklediklerini ifade etti. 
Lombok'tan ayrıldıktan sonra mercan kayalığına çarptıklarını anlatan kurtulan yolcu, ancak mürettebatın bir şey yok ısrarı ile yola devam ettiklerini anlattı. Daha sonra fırtınaya yakalandıktan sonra teknenin su almaya başladığını ve parçalara ayrılarak battığını kaydetti. 
Endonezya'nın doğusunda adalar arasında seyahat yapan ve 5 Endonezyalı mürettebat ve 20 yabancı turistin olduğu bir tekne cumartesi akşam batmıştı. Teknenin Lombok adasından Komodo adasına gittiği belirtildi. Lombok'tan Komodo adasına seyahat 3 gün sürüyor. Turistler Komodo adasına kertenkeleleri gözlemlemek için gidiyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI