radyobir
radyobir

Acil serviste alarm!..

Halkalı'daki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek ateş şikayetiyle getirilen ve adı açıklanmayan 9 yaşındaki bir çocuğun salgın hastalık taşıma ihtimali üzerine Acil Servis karantinaya alındı.

20 Mart 2015 09:08 | Kategori: Sağlık

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne saat 21.00 sıralarında yüksek ateş şikayetiyle getirilen ve adı açıklanmayan 9 yaşındaki çocuk, salgın hastalık taşıdığı şüphesiyle yoğun bakıma alındı.

Hastanenin Acil Servisi karantinaya alınırken, hastane personeline de maskeler dağıtıldı. Acil Servis boşaltılarak, tedavileri süren hastalar polikliniklere taşındı.
Hastanenin dışından itibaren Acil Servis girişine bariyerler çekildi. Plastik bariyerlere, "Salgın hastalık nedeniyle Acil Servis kapalıdır" yazıları asıldı. 
Dış kapıda bekletilen maskeli özel güvenlik görevlileri, Acil Servis'e getirilen hastaları geri çevirerek, en yakın hastanelere yönlendirdi. Yapılan tetkikler sonucu, çocuğun salgın hastalık taşıyıp taşımadığı belirlenene kadar Acil Servis'in karantina altında tutulacağı öğrenildi.

SALGIN HASTALIK ŞÜPHESİYLE KARANTİNAYA ALINAN ACİL SERVİS 2,5 SAAT SONRA AÇILDI

Karantinaya alınan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi yaklaşık 2,5 saat sonra yeniden hasta kabul etmeye başladı.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne saat 21.00 sıralarında yüksek ateş şikayetiyle getirilen ve adı açıklanmayan 9 yaşındaki çocuk, salgın hastalık taşıdığı şüphesiyle yoğun bakıma alındı. Hastanenin Acil Servisi karantinaya alınırken, hastane personeline de maskeler dağıtıldı. Acil Servis boşaltılarak, tedavileri süren hastalar polikliniklere taşındı. Yaklaşık 2,5 saat karantinada tutulan acil servis, hastanede dezenfekte işlemlerinin tamamlanmasının ardından 23.30 sıralarında yeniden hastalara açıldı. Yoğun bakıma alınan çocuğun, sağlık durumu hakkında bilgi verilmezken, 24 saat müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI