radyobir
radyobir

Açılan bölgelerde vaka artışı yok

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, yetkililerin yeniden açılan bölgelerde Corona vakalarında ani artış görmediğini, ancak kapalı olan bazı bölgelerde artış görüldüğünü belirtti. Sağlık Bakanı yeniden normale dönme çabasında sorumluluğun yerel yönetimlerde olduğunu kaydetti.

18 Mayıs 2020 09:34 | Kategori: Dünya

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, yetkililerin yeniden açılan bölgelerde Corona vakalarında ani artış görmediğini, ancak kapalı olan bazı bölgelerde artış görüldüğünü belirtti.

Azar bu açıklamasını Amerikan CNN televizyonuna yaptı. Sağlık Bakanı yeniden normale dönme çabasında sorumluluğunun yerel yönetimlerde olduğunu kaydetti.

Yeniden normale dönülmemesinin ciddi sağlık sonuçları olduğunu kaydeden Azar, kalabalık insan manzaralarıyla ilgili soruya bunun özgürlüğün bedel olduğunu belirterek yanıt verdi.

İnsanın olduğu her olayda sorumsuzca davranışlar görülebileceğini kaydeden Sağlık Bakanı, bunun Amerika’daki özgürlüğün bir parçası olduğunu söyledi.

Disney'in Florida'daki Alışveriş Merkezi Disney Springs 20 Mayıs'ta Kısmen Açılıyor

Walt Disney şirketi, Florida’daki Disney Springs eğlence ve alışveriş merkezini 20 Mayıs’ta kısmen açacağını bildirdi.

Disney çalışanlarını temsil eden sendika tarafından yapılan açıklamada, Disney ile işçilerin korunması konusunda alınacak önlemlerle ilgili uzlaşıya Perşembe günü varıldığı belirtildi.

Disney Springs Başkan Yardımcısı Matt Simon tarafından yapılan açıklamadaysa ‘‘Tematik parklarımız ve otellerimiz hala geçici olarak kapalıyken ve içinde bulunduğumuz bu eşsiz dönemde hep birlikte sorumlu şekilde ilerlerken Disney Springs’in kademeli açılması memnunlukla karşıladığımız bir mihenk taşı’’ ifadeleri kullanıldı.

Cuomo: ''Yeni Vakalar Alışveriş ve Egzersiz için Evden Çıkanlardan Oluşuyor''

New York Valisi Andrew Cuomo, eyalette doğrulanan yeni Corona virüsü vakalarının alışveriş, egzersiz ve sosyalleşme amacıyla evlerinden çıkan insanlar arasında görüldüğünü bildirdi.

California eyaletinde vaka sayısı günde 2.100 ile 2.500 arasında seyrediyor. Cuma günü 2.762 yeni vaka görülürken Cumartesi günü vaka sayısı düşerek 2.419 olmuştu.

Cuomo, geçen hafta yeni vakaların zorunlu işlerde çalışan kişilerden olduğunu söylemişti. Ancak Vali, bu kez bunun yanlış olduğunu belirtti ve zorunlu işlerde çalışanlar arasında hastalık oranının toplumun geneline göre daha düşük olduğunu söyledi, yeni vakaların çalışmayan ve evde oturan kişilerden oluştuğunu belirtti.

Obama Online Mezuniyet Töreninde Gençlere Hitap Etti

Corona virüsü salgını nedeniyle Amerika'da okullar bu yıl mezuniyet törenleri düzenleyemedi. Amerika’nın bir önceki başkanı Barack Obama da 2020 yılı mezunu öğrenciler için internet üzerinden düzenlenen mezuniyet törenine yaptığı bir konuşmayla katıldı.

Yeni mezun öğrencilere mesajlar veren Obama, "Bizleri bölen, eski tarz cinsiyetçilik, ırk, statü ve açgözlülüğü geride bırakalım. Dünyayı başka bir yola koyalım” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI