radyobir
radyobir

Adalet Bakanı Netanyahu'yu terketti!..

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin erken seçim kararı almasının ardından hükümet içinden Netanyahu'yu siyasi açıdan zorlayacak bir hamle geldi.

31 Aralık 2018 07:45 | Güncelleme :31 Aralık 2018 08:49 | Kategori: Dünya

Hükümette Netanyahu’ya yakın isimlerden İsrail Adalet Bakanı Ayalet Shaked, kendi partisinden ayrıldığını duyurarak İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett’in kurduğu yeni siyasi oluşuma katılma kararı aldığını açıkladı.

İsrail basını, "Hayemin Hehadash” (Yeni Sağ) isimli yeni siyasi oluşumun seçimlerde Netanyahu’ya ciddi bir rakip olmasının beklendiğini yazdı. İsrailli Jerusalem Post gazetesi, "sağcı ve seküler” ittifakı olarak nitelendirilen yeni partinin ilk hedefinin Netanyahu’nun Likud partisinin oylarını bölmek olduğunu yazdı.

Netanyahu kısa süre önce Kasım 2019’da planlanan İsrail seçimlerinin nisana alındığını duyurmuştu. Netanyahu’nun erken seçimi duyurmasının ardından yapılan ilk kamuoyu araştırmasında ise Netanyahu’nun Likud partisi önde gözüküyor. Maariv gazetesinin anketine göre, Likud 2015 yılındaki seçimlerde olduğu gibi en az 30 sandalye kazanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI