radyobir
radyobir

Adrenalinin yeni adresi Tahtalı Dağı

Antalya'nın Kemer ilçesinde tatil yapan adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turistler, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na çıkarak bungee jumping ve yamaç paraşütü yapıyor.

01 Haziran 2016 07:14 | Güncelleme :01 Haziran 2016 14:27 | Kategori: Yaşam

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Mahallesi'nde bulunan Tahtalı Dağı, heyecan arayanların yeni adresi oldu.

Kemer'de tatil yapan yerli ve yabancı turistler, 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'na çıkarak bungee jumping ve yamaç paraşütü yapma imkanı buluyor.

 Yamaç paraşütü pilotu Burhan Ozansoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yamaç paraşütünün bütün doğa sporlarında olduğu gibi belirli risklerinin olduğunu anlatarak, kurallarına göre yapıldığı zaman bütün risklerin ortadan kalktığını söyledi.

Ozansoy, uçuşlar öncesi bütün güvenlik önlemlerinin alındığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Ölüdeniz'de yapılan yamaç paraşütü yaklaşık 20 yıllık bir süreçten sonra dünya markası oldu. Ölüdeniz'de her yıl gelişerek yılda yaklaşık 80 bin uçuş yapılıyor. Tahtalı Dağı'ndaki yamaç paraşütü ise henüz beş yıllık bir organizasyon. Emin adımlarla ikinci bir ölü deniz olma yolunda ilerliyor."

Tahtalı Dağı'ndaki yamaç paraşütünün popülaritesinin her geçen yıl daha arttığını anlatan Ozansoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Beş yıl önce yılda yaklaşık 500 uçuş gerçekleşiyordu. Ama her geçen sene ilgi artıyor ve geçen sene 2 binin üzerinde uçuş gerçekleşti. Geçen seneki uçuş sayısını yine yakalamayı düşünüyoruz. Turizmdeki belirli sebeplerden dolayı yaşanan kriz olmasaydı bu sene en az 3 bin uçuş gerçekleştirebilirdik." 

Geçen sene uçuşa katılan misafirlerin yüzde 60'ının Rus  olduğunu, bu yıl ise daha çok Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkelerden gelen turistlerin yoğunluk oluşturduğunu belirten Ozansoy, yamaç paraşütü yapan Avrupalı turist oranının da  yüzde 20 olduğunu söyledi.

Bungee jamping ile 80 kilometre hız

Tahtalı Dağı'ndaki bungee jamping işletmesinin sahibi Sercan Çelik, Bungee Catapult adı verilen bir mekanizma ile insanların havaya zıpladığını ve saatte 80 kilometre hıza çıkabildiğini söyledi.

Mekanizmanın 110 kilogram ağırlığına kadar bir kişiyi kaldırabildiğini anlatan Çelik, mekanizmadaki esnek iplerin motorla gerildiğini ve bırakılınca hava zıplanıldığını, daha sonra motor yavaşlatılarak aşağıya inildiğini anlattı. 

Çelik, "Müşterilerimizin bütün güvenlik önlemlerini alıyoruz, ayrıca sigorta yapıyoruz. Bungee jamping yapanlar zıplayarak Kemer manzarasını izleyebiliyor." diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de Tahtalı Dağı'na gelen misafirlerin teleferikle yukarı çıkarak uçuş yapma imkanı bulduklarını anlattı.

Bunun Kemer'in tanıtımına ve turizme katkı sunacağını dile getiren Gül, son zamanlardaki olaylara bakıldığı zaman alternatif turizm açısında yamaç paraşütünün ilçe için de bir şans olduğunu sözlerine ekledi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI