radyobir
radyobir

Afgan güçleri Taliban saldırısını geri püskürttü

Afgan güvenlik güçleri, Taliban savaşçılarının Tacikistan sınırına yakın ülkenin kuzeyindeki önemli bir eyaletin merkezine yaptıkları saldırıyı hava desteğinin yardımıyla püskürttü.

12 Temmuz 2021 09:21 | Kategori: Asya Pasifik

ABD ve NATO'nun Afganistan'daki 20 yıllık varlıklarından sonra ülkedeki birliklerini tamamen geri çekmeye başlamasından itibaren Taliban ülkedeki toprak kazanımlarını arttırmak için bir dizi taarruz başlattı.

Takhar eyaletinin Valisi Abdullah Karluk, Pazar günü yaptığı açıklamasında "Düşman saldırıları geri püskürtülerek, düşmana eşi benzeri olmayan, ağır kayıplar verdirildi. Sonuç olarak 55 düşman askeri etkisiz hale getirilirken, 90'ı yaralandı" dedi.

Reuters valinin verdiği bilgileri bağımsız olarak teyit edemedi.

Afganistan Savunma Bakanlığı'nın Twitter'dan yaptığı açıklamadaysa, Takhar eyalet merkezi Talukan'ın dış mahallelerinde saklandıkları yerlere Afgan hava kuvvetleri tarafından yapılan saldırılarda onlarca Taliban savaşçısı etkisiz hale getirildi" diye belirtildi.

Takhar polis sözcüsü Khalil Asir, ise açıklamasında "Taliban Talukan'a Cumartesi gecesi dört taraftan saldırdı ancak güvenlik güçleri ve yerel halk tarafından güçlü bir direnişle karşılaştı" dedi.

Afganistan'ın güneyindeki çatışmalar da devam ederken, Hindistan dün yaptığı açıklamada Afganistan'ın güneyinde büyük bir kent olan Kandahar'daki konsolosluğundaki görevlilerini geçici olarak ülkeye geri çağırdığını açıkladı.

Moskova'yı Cuma günü ziyaret eden Taliban heyeti , radikal İslamcı grubun Afganistan topraklarının %85'inden fazlasını kontrol ettiğini açıklamıştı. Afgan yetkililer ise Taliban'ın açıklamalarını propaganda olarak niteliyorlar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI