radyobir
radyobir

Afganistan'da Taliban saldırısı!.. 11 ölü!..

Amerika ve Taieban yetkilileri ülkede 18 yıldır devam eden savaşı sona erdirmek adına görüşmeler yürütürken Taliban güçleri 14 güvenlik görevlisini öldürdü.

28 Ağustos 2019 08:47 | Güncelleme :28 Ağustos 2019 12:02 | Kategori: Dünya

Hükümet yetkilileri Herat’ın batısında meydana gelen çatışmada, 14 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken sivil halktan da yaralananlar olduğunu söyledi.

Herat Polis Sözcüsü Abdul Ahad Velizade, Herat’ın Rubat-e-Sangi bölgesindeki güvenlik kontrol noktalarına Taliban güçleri tarafından saldırı düzenlendiğini belirtti. Velizade, "Olayda en az 9 kişi de yaralandı. Takviye güçlerin gelmesi üzerine Taliban militanları geri çekildi” dedi.

Taliban tarafından henüz saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Amerikalı yetkililer ve Taliban delegasyonu son olarak yapılan görüşmelerde anlaşmaya yakın olunduğu bilgisini vermişlerdir. Taliban, yabancı tüm askerlerin ülkeden çekilmesini Amerika’ysa, Afganistan’ın terör örgütlerinin sığınak noktasına haline gelmeyeceği konusunda güvence istiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI