radyobir
radyobir

Afganistan'da Türk aracına saldırı: 1 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir personelin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.

26 Şubat 2015 09:24 | Güncelleme :26 Şubat 2015 09:37 | Kategori: Terör

Reuters'ın haberine göre Türk Büyükelçiliği’ne ait aracı hedef alan saldırıyı Taliban üstlendi.

Dışişleri kaynakları tarafından, "Maalesef bir güvenlik görevlimiz şehit oldu, bir de yaralı var. Büyükelçinin durumu iyi" açıklaması yapıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: TSK PERSONELİ ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına Kabil'de, Türkiye saati ile 05.45 sularında bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğunu, bir TSK personelinin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.
 
Bomba yüklü araçla gerçekleştireilen saldırının Türk konvoyunu hedef aldığını Afganistan İçişleri Bakanı yardımcısı General Ayoub Salanghi açıkladı. Salanghi, patlamada aracın sürücüsünün yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Kabil'deki intihar saldırısı Türk, Alman ve İran Büyükelçilikleri'ne oldukça yakın bir noktada gerçekleştirildi.  

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendiklerini ifade ederken, "Kabil'deki Türk Büyükelçiliği sokağından geçen ABD aracının hedef alındığını" öne sürdü.
Mücahit bu açıklamanın ardından yaptığı ikinci açıklamada, "Bölgeden geçen ABD'ye ait araçları hedef aldık, ölenler de ABD vatandaşı, eğer saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok” diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI