radyobir
radyobir

Afrin'e roket saldırısı, 13 ölü!..

Suriye'nin Afrin kentinde Cumartesi günü bir hastaneye düzenlenen roket saldırısında en az 14 kişi hayatını kaybederken TSK karşılık olarak Tel Rıfat bölgesindeki hedeflere saldırı düzenledi.

14 Haziran 2021 07:46 | Kategori: Ortadoğu

Sivil savunma kaynakları iki saldırı düzenlendiğini, ilkinin evlerin bulunduğu bir bölgeye isabet ettiğini kısa bir süre sonra düzenlenen ikinci saldırının ise Al Shifa hastanesini vurduğunu söyledi. Sosyal medyada yer alan görüntülerde hastanede enkaz altında kalanların olduğu görüldü.

Ankara saldırıyı YPG'nin düzenlediğini açıklayıp olayı kınarken YPG olaydan sorumlu olmadığını söyledi.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada olayın incelendiği ve roketlerin Suriye hükümetinin kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre ise TSK topçu ateşiyle saldırıya karşılık verdi. Tel Rıfat'ta bulunan üç karargah binası ile bir barınak ve mevzinin imha edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI