radyobir
radyobir

Ahıska Türkleri Türkiye'de

Ukrayna'da bulunan 329 Ahıska Türkü, Kiev'den kalkan uçakla Erzincan'a götürüldü.

26 Aralık 2015 09:39 | Kategori:

Ahıska Türkleri için düzenlenen karşılama töreninde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Bugün 2 uçakla 90 aile ve 329 Ahıska Türkü'nün Türkiye'ye indiğine işaret eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ahıskalı Türklerin Erzincan'ın Üzümlü Bucağındaki TOKİ konutlarında iskan edileceğini söyledi.

Havalimanın apron kısmında Ahıskalı aileleri karşılayan Akdoğan, uçaktan inenlerle kucaklaştı.

Ahıska Türklerinden Sabir Süleymanoğlu, dedelerinin "öz vatanlarına" dönme hayalini gerçekleştirdiklerini vurguladı ve çok mutlu olduklarını ifade etti.

Süleymanoğlu, şunları söyledi: "Orada çok sıkıntılar yaşadık. Savaştan çıktık, sonra işsizlik sıkıntısı yaşadık. Sonra ne 'yapacağız, bizim sonumuz ne olacak' bilmiyorduk. Türkiye sağolsun bize sahip çıktı. Çok şükür ki Türkiye bize sahip çıktı. 'Ne mutlu Türküm' diyerek yola çıktık ve geldik. Hayatımızın devamını burada yaşayacağız. İnşallah bütün Ahıska Türkleri buraya dönerler."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI