radyobir
radyobir

Ahlak fukarası!..

Göçmenlere karşı katı bir tutum takınan Macaristan'da, 'kıyıya vuran' insanlığa bir de çelme takıldı. Muhabirlerden biri, sırtındaki oğluyla polisten kaçmaya çalışan göçmene çelme takıp yere düşmesine sebep oldu. Bununla da yetinmeyen muhabir, diğer göçmenlere de tekme attı.

09 Eylül 2015 09:43 | Kategori: Dünya

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçan sığınmacılar giremesin diye sınıra dikenli tel çeken, sığınmacıları kamplara sokmaya çalışan ve komşu ülkelerin gönderdiği yardım araçlarının ülkeye girişinde zorluk çıkaran Macaristan’dan, gazetecilik etiğine dair çarpıcı kareler ulaştı.

Sırbistan sınırındaki Roszke köyünde kampa yerleştirilmeyi beklemekten yorulan göçmenler, polisten kaçtı ve nereye gittiklerini bilmeden civardaki tarlalara koşmaya başladı. O sırada göçmen bir babayla oğlunun yere kapaklandığı görüldü.



RTL muhabiri Stephan Richter’in çekip Twitter hesabında paylaştığı videodan anlaşıldığı üzere, Petra Lazlo adlı bir kameraman, polisten kaçamasınlar diye babaya çelme takmış, baba ve oğlunun yere düşmesine neden olmuştu.

Yere kapaklanan baba dönüp muhabire bağırsa da polise yakalanmaktan kurtulamadı.

Etraftaki muhabirlerin kaydettiği diğer görüntülerde de, aşırı sağcı Jobbik partisi bağlantılı olduğu öğrenilen Lazlo’nun kaçmaya çalışan diğer göçmenlerin arasına girip yanından geçenlere tekme attığı görüldü. 

KANALDAN KOVULDU

Öte yandan Lazlo’nun çalıştığı N1TV kanalının internet sitesinde, "Bugün bir iş arkadaşımız kabul edilemez davranışlar sergiledi. Kendisinin işine derhal son verilmiştir” açıklaması yapıldı. 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB Konseyi'nde 3 Eylül’de düzenlediği basın toplantısında, "Sınırımızı korumalıyız. Her şeyin temeli budur. Macaristan, göçmen durumundan mutlu değil. Avrupa'nın her geleni alacak durumu yok. Bu, Avrupa'nın sonu olur" demişti. Sığınmacıların ülkeden çıkarılmayacağının altını çizen, "Türkiye’de kalsınlar, orası daha güvenli” ifadesini kullanmıştı.

SINIRDA GAZLI MÜDAHALE

Bu arada Macar polisi, Horgos- Rozske sınırında kamplara yerleştirilmeyi reddedip başkent Budapeşte’ye yürümeye başlayan göçmenlere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.






Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI