radyobir
radyobir

Ak Parti ÖSO için dosya hazırladı

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) birlikte hareket eden ve terör gruplarıyla ilişkisi olduğu iddiasıyla muhalefet tarafından harekata katılması eleştirilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) hakkında merak edilenler için bir bilgi dosyası hazırladı.

29 Ocak 2018 09:13 | Kategori:

AK Parti'nin hzaırladığı dosyada ÖSO'nun kim olduğu, kimlerden oluştuğu, neden hedef alındığı gibi pek çok sorunun cevabı yer aldı.
'Özgür Suriye Ordusu kimdir?' sorusuna verilen yanıtlarda, "Son günlerde bazı kesimler tarafından bir takım art niyetlerle dillendirilen ÖSO’nun El Kaide ile bağlantısı olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı"  savunularak şunlar kaydedildi:

"Çünkü;  ÖSO ile sonraları Nusra’ya dönüşen Suriye’deki El Kaide unsuru arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve ideolojik farklılaşma noktasında bu iki yapı zıt kutuplarda konumlanmıştır."

Bilgi dosyasında, "Özgür Suriye Ordusu’na El Kaide iftirası nasıl atıldı?” başlıklı bölümde, 2011 yılındaki Şam eylemine dikkat çekildi ve "Suriye muhalefetini El Kaide yaftasıyla karalamak isteyen rejim tarafından kullanıldı. Rejim böylece meşru muhalefeti El Kaide denen terör örgütü ile ilişkilendirerek kendisi için uluslararası arenada bir çıkış yolu olarak kullanmayı amaçladı” denildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI