radyobir
radyobir

Akar: "S-400'e formül bulunacak"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlığın 2020 bütçe teklifi kapsamında yapılan görüşmeler esnasında "S-400'e formül bulunacak" açıklamasında bulundu.

22 Kasım 2019 08:51 | Kategori: Dış Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün Milli Savunma Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe teklifi görüşüldü. Bakanlığın bütçesi, 2019’a göre yaklaşık yüzde 16 artışla 53.8 milyar TL oldu. Komisyonda sunum yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile gerilime neden olan füze sistemi için mutlaka çözüm yaratılacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün Milli Savunma Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe teklifi görüşüldü. Bakanlığın bütçesi, 2019’a göre yaklaşık yüzde 16 artışla 53.8 milyar TL oldu. Komisyonda sunum yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekâtı’nda 1168 teröristin etkisiz duruma getirildiğini, Rusya ile Soçi’de sağlanan mutabakatın ardından 34 bin YPG’linin çekildiğini kaydetti. Akar, TSK’deki FETÖ soruşturmalarıyla ilgili de "150’si general olmak üzere toplam 17 bin 866 personel ihraç edildi” bilgisini verdi.
Akar, Tank Palet Fabrikası’nın Katar-Ethem Sancak ortaklığına verilmesine ilişkin "Altay tankı yapım ihalesini BMC kazandı. Tank yapmaya en müsait fabrika Tank Palet Fabrikası. Amaç, Altay tankının en hızlı TSK’ye kazandırılması. Kamu olarak bunu yapmaya kalkarsak zaman kaybederiz” dedi.

'Bir formülünü bulacağız'

Akar, Rusya’dan alınan S-400’ün planlanan şekilde çalıştırılacağını belirtirken "ABD ile kurulan ortak komisyondan F-35’lerle S-400’ler bir arada çalışamaz sonucu çıkarsa tercihiniz ne olacak” sorusuna "Bunun bir formülünü bulacağız. Kafamızda formüller var. S-400 şurada çalışacak, Patriot burada çalışacak gibi bir çözümü mutlaka bulunacak” yanıtını verdi.

Akar, ismini Suriye Milli Ordusu olarak değiştiren ÖSO kuvvetleriyle ilgili soruya "Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden bu arkadaşlarımıza, kardeşlerimize herhangi bir ödeme yapılmamaktadır” yanıtını verdi. Akar, yeni askerlik sisteminden dolayı bir zafiyet yaşanmadığını, 725 bin kişinin bedelliye başvurduğunu, 688 milyon TL gelir elde edildiğini belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI