radyobir
radyobir

Akıncı ve Anastasiadis New York'ta görüştü

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile ABD'nin New York kentindeki BM Genel Merkezi'nde yemekli toplantıda bir araya geldi.

05 Haziran 2017 08:49 | Kategori: Dış Politika

Akıncı, Guterres'in daveti üzerine karşı tarafın ısrarcı ön koşullarının neden olduğu tıkanıklığı görüşmek üzere New York'ta olduklarını söyledi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Akıncı, "BM Genel Sekreteri'nin daveti üzerine karşı tarafın ısrarcı ön koşullarının yarattığı tıkanıklığı görüşmek üzere New York'tayız" dedi.

Kıbrıs sorunun çözümü konusunda kararlı olduklarını ve bu nedenle Cenevre'de ocak ayında düzenlenen konferansın yeniden yapılması umudu ve beklentisi ile New York'a geldiklerini belirten Akıncı, "Şimdi her zamankinden daha fazla siyasi irade ve kararlılığa ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Akıncı, Şubat 2014'te üzerinde anlaşılan ilkelere ve Cenevre'de 12 Ocak'taki konferansın sonuç bildirgesine bağlı kalınırsa yolun açılabileceğini sözlerine ekledi.

Anastasiadis ise 'yapıcı bir diyalog' için New York'ta olduklarını söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI