radyobir
radyobir

Aldatma sitesinin reklamı Fransızları kızdırdı

Evlilik dışı ilişki arayanlar için 2009 yılında hizmete giren ''Gleeden'' aldatma sitesinin reklam kampanyalarının metro, otobüs durakları, billboardlar ve en son belediye otobüslerine taşınması Fransızların tepkisine neden oldu.

23 Şubat 2015 10:28 | Kategori: Dünya

Fransızların yoğun tepkisi üzerine ‘Gleeden’ şirketi Paris ve çevresinde bulunan Poissy, Saint-Germain, Rambouillet, Versailles, Sevres ilçelerinde reklamlarını çekmek zorunda kaldı.

Gleeden adlı şirketin sözcüsü Solene Paillet, "Bu tepkiye anlam veremiyoruz. Reklam kampanyamız tarafsız, eleştiriler yersiz, 1975 yılından bu yana Fransa’da eşlerin birbirini aldatması cezaya tabii değil" diye reklam kampanyasını savundu.

Avrupa’da 1.5 milyon üye ile Fransa üye sayısında Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. En son reklam kampanyasının belediye otobüslerinde yapılması seyahat eden yolcu ve yayaları rahatsız etti. Son bir hafta içinde otobüs şirketi ve belediyelere yapılan şikayet sayısı 500’e çıkınca ‘Gleeden’ reklamlarını geri çekmek zorunda kaldı.

Versailles belediyesi ‘aile değerlerine önem veren katolik inancına bağlı insanların bu kampanyadan rahatsızlık duyduğunu’ belirtti. Rambouillet belediyesi ise otobüs şirketine yazdığı şikayet dilekçesinde, "Gleeden reklamı evlilik şartlarına aykırı. Evlilik sözleşmesinde eşlerin birbirine vefa göstermesi, sadık olmaları isteniyor. Bu nedenle reklamlar otobüslerden çıkarılmalı” diye tepki gösterdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI