radyobir
radyobir

Alıkonma bilmecesi!..

Lübnan'da kriz… Dün gece saatlerinde Türk Hava Yolları'ya Lübnan'a gelen bir uçakta 20 kadar yolcu Lübnan devleti tarafından alıkonuldu.

18 Temmuz 2014 13:04 | Kategori: Ortadoğu

Alıkonulan yolcu Yaşar Öz

Yolcuların 16’sı şu an indikleri havalimanının dış hatlar terminalinde polis odasında tutuluyor. 20 kişiden 4 Türk ise bir süre önce serbest bırakıldı. Yolcular saatlerdir yemek dahi yemedi. Endişeyle bekleyen insanlara neden alıkonulduklarıyla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.
Havalimanında bekletilen yolculardan işadamı Yaşar Öz konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, "Bizi 12 saattir burada tutuyorlar. Kocası Lübnan’da bulunan bir Türk vatandaşını Türkiye’ye geri gönderdiler.
Burada çok zor durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu. Öz Lübnan’a sık ziyaret ettiklerini söylerken daha önce kendilerine böyle bir uygulama yapılmadığını belirtti. Türk Konsolosluğu Yaşar Öz ile kısa bir süre önce temasa geçti. Konsolosluk yetkilileri Yaşar Öz'e, "Sizin burada olduğunuzu Lübnanlı yetkililer doğrulamıyor"  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI