radyobir
radyobir

Alman istihbaratı MİT'e bilgi verecek!..

Almanya'nın Türkiye'yi 5 yıldan beri dinleyip izlediğinin ortaya çıkmasından sonra iki ülke arasında yaşanan kriz Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dinlemeyle ilgili herhangi bir bilgi vermeyeceğini açıklamasıyla farklı bir boyuta taşınırken, iki ülke dışişleri bakanları dün akşam bir telefon görüsmesi gerçekleştirdi.

19 Ağustos 2014 09:51 | Kategori: Dış Politika

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier görüşmesinde, en kısa süre içinde  MİT Başkanı Hakan Fidan ile Alman İstihbarat Teşkilatı (BND)  Başkanı’nın görüşmesi ve Alman tarafın Türkiye’ye izahat vermesi konusunda mutabık kalındığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Alman mevkidaşına, "Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez. Müttefik bir ülkenin istihbarat faaliyetlerinde hedef olarak görülmesi ittifak ruhuna aykırıdır” siteminde bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI