radyobir
radyobir

Almanya'da IŞİD operasyonu

Federal İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ren-Vestfalya, Hessen, Bavyera ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde bazı ev ve dernek bürolarına baskın düzenlendi.

26 Mart 2015 15:03 | Kategori: Dünya

Operasyonda yasadışı ilan edilen "Tevhid Germany" isimli dernek hedef alındı. Yasaklama gerekçesinde, "derneğin internet üzerinden ve düzenlediği muhtelif etkinliklerle anayasal düzene karşı mücadeleye çağırdığı" belirtildi. Ayrıca, "IŞİD gibi cihatçı örgütlerin faaliyetlerinin övüldüğü" belirtildi.

"MİLİTAN CİHADÇI ÇEVRELERE MESAJ"

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, yasağı "militan cihatçı çevrelere verilmiş açık bir mesaj" olarak niteledi. Bakan, "Böyle dernekler, gençleri radikalleştirerek Suriye ve Irak'a savaşçı gönderiyor" dedi.

Almanya İçişleri Bakanlığı, Tevhid Germany isimli derneği 2012 yılında yasaklanan Milleti İbrahim'in devamı olarak değerlendiriyor. 2013 yılında ise Dawa FFM ve El Nusra isimli dernekler kapatılmıştı. Geçen yılın eylül ayında Bremen'de bir cami derneği IŞİD'e destek verdiği gerekçesiyle kapatılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI