radyobir
radyobir

Almanya karnavalla renklendi!..

Hristiyanlıkta oruç dönemi başlamadan önce insanların çılgın kostümler, içki ve danslarla doyasıya eğlendiği karnavalın en önemli geleneklerinden biri siyasilerin hicvedildiği geçit töreni.

13 Şubat 2018 03:22 | Kategori: Dünya

Almanya Başbakanı Angela Merkel de karnavalda payına düşeni aldı. Merkel karadul cinsi örümcek olarak yansıtılmış. Önünde ise geriye sadece kemikleri kalmış siyasi rakipleri var.



Trump sıkıntıda

Beklendiği gibi ABD Başkanı Donald Trump karnaval geçidine yeterince malzeme oldu. ABD-Rusya rekabetine atıfla, Trump bir Rus ayısıyla karnaval geçidinde boy gösteriyor. Görünüşe göre tüm kontrol ayıda.



Kim Jong Un'un tutkulu dansı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un için hazırlanan makette 1980'lerin popüler filmi Dirty Dancing'e gönderme var. Patrick Swayze'nin partnerini havaya kaldırdığı sahne canlandırılmış. Elbette Kim Jong Un'un kollarında partner olarak büyük tutku yaşadığı füzesi var.



Schulz kıyması

Alman Sosyal Demokrat Parti lideri Martin Schulz'un son aylarda siyaset arenasında başına gelenlerin kendi hatası olduğu düşünülüyor. Seçimlerde büyük oy kaybeden ve koalisyon görüşmelerinden de boynu bükük ayrılan Schulz'un durumu hayli ilginç bir şekilde anlatılmış.



Skandalla tutuşan VW

Dizel araçlardaki emisyon skandalı ünlü Alman otomobil markası Volkswagen'in başını ağrıtmaya devam ediyor. Her şeye rağmen en çok satan otomobil markası olan VW karnaval geçidine bu maketle konu oldu.



Tebrikler! Nur topu gibi bir Brexitiniz oldu

AB'den ayrılmaya karar veren İngiltere de siyasi hicvin hedefi oldu. Başbakanlık görevine başlar başlamaz kucağında Brexit adı verilen ayrılık sürecini bulan Theresa May'in durumu oldukça yaratıcı bir şekilde anlatılmış.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI