radyobir
radyobir

Almanya, multimilyoner sayısında Avrupa lideri

Almanya, multimilyoner sayısına göre Avrupa'da lider konumunda bulunuyor. Ülkede, varlığı 30 milyon doların üzerinde olan 19 bin kişi yaşıyor.

24 Kasım 2014 11:17 | Kategori: Dünya

Der Spiegel’in verdiği habere göre Almanya, bu konuda dünya klasmanında sadece ABD’nin gerisinde bulunuyor. Ülkede multimilyoner sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak toplam varlıklarının 2,5 trilyon dolar olduğu ifade edildi.
Ultra zengin Almanlar en çok Hamburg, Münih, Düsseldorf ve Stuttgart’ta yaşıyor. Alman multimilyonerlerin yüzde 28’i servetini miras yoluyla elde etti. Almanya, bu konuda İsviçre’yle birlikte dünyadaki en yüksek orana sahip. Multimilyonerlerin yüzde 31’i, zenginliğe miras ve kendi çalışmaları sayesinde ulaşırken yüzde 41’i servetini kendileri kazandı. Öte yandan ABD ve Büyük Britanya’da yoğun çalışma sonucu zengin olan multimilyonerlerin oranı yüzde 70 civarında.
Yapılan araştırmaya göre dünya genelinde 211 bin multimilyoner yaşıyor ve sayısı artmaya devam ediyor. Sayıları bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 6 arttı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI