radyobir
radyobir

Almanya sınırları kapattı

Almanya beş ülkeyle daha sınırlarını kapattı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomide koronavirüs önlemlerinin bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını duyurdu…

16 Mart 2020 10:20 | Kategori: Sağlık

TSİ 10.00: Almanya sınırları kapattı

Almanya koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla Fransa, Lüksemburg, Danimarka, Avusturya ve İsviçre ile sınırlarını kapattı. İçişleri Bakanı Horst Seehofer, sınırlardan sadece "geçerli somut" nedeni bulunanların geçiş yapabileceğini açıkladı. Çalışmak için her gün günübirlik Almanya'ya gelenlere ve mal taşımacılığına da izin verilecek. Bu ülkelere sınır kontrollerinin de yeniden başlatıldığı bildirildi.

Almanya'da Robert-Koch Enstitüsü verilerine göre teyitli koronavirüs vaka sayısı bir günde bin 43 kişi artarak Pazar akşamı itibarıyla 4 bin 838'e ulaştı. Almanya'da şimdiye kadar 12 kişi de koronavirüsten hayatını kaybetti.

TSİ 09.40: Albayrak: Koronavirüs önlemleri bu hafta açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs krizi nedeniyle piyasaların likiditeye erişiminde aksaklık olmayacak şekilde önlemler alındığını ve alınacağını söyledi. Sektörleri kapsayacak destek ve önlemler uygulanacağını belirten Bakan, alınacak önlemlerle ilgili ayrıntı ise vermedi. Albayrak, atılacak adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu hafta açıklanacağını bildirdi.

TSİ 06.04: New York'ta bar ve restoranlar kapatılıyor

ABD'de New York kenti ve Washington eyaletinde koronavirüs önlemleri kapsamında bar, restoran ve kafelerin kapatılacağı bildirildi. Sadece eve servis hizmetleri ile müşterilerin kendilerinin alıp eve götürebileceği yiyecek ve içecek satışlarının devam edeceği kaydedildi. New York'ta Salı günü TSİ 16.00'dan itibaren gece kulüpleri, sinema ve diğer etkinliklerin yapıldığı mekanlar da kapatılacak. Belediye Başkanı Bill de Blasio, "Kentimiz şimdiye kadar görülmedik bir tehditle karşı karşıya. Buna savaş mantalitesiyle yanıt vermek zorundayız" dedi. Washington Valisi Jay Inslee'nin de Pazartesi günü olağanüstü hal ilan etmesi bekleniyor. Eyalette 50 kişiden fazla kişinin katılacağı tüm etkinlikler iptal edilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI