radyobir
radyobir

Almanya'ya 3 binden fazla iltica başvurusu

Türkiye'den Almanya'ya bu yılın ilk altı ayında 3 binden fazla iltica başvurusu yapıldı. Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'nin verilerine göre, çok sayıda diplomat ve devlet memuru iltica etmek için başvurdu.

14 Temmuz 2017 10:42 | Kategori: Dış Politika

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuzda bu yana Türkiye'den Almanya'ya yapılan iltica başvurularının sayısında yılın ilk altı ayında artış olduğu bildirildi.

Funke Medya Grubu'nun Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'ne (BAMF) dayandırarak verdiği haberde, 2017 yılının ilk altı ayında 3 binden fazla Türk vatandaşının Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı haberde iltica başvurusunda bulunanların muhalifler ve Kürtler olduğu bilgisi verildi.
Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'ne göre darbe girişiminden bu yana 209 diplomat ve 205 devlet memuru Almanya'ya iltica talebinde bulundu.

BAMF, son dönemlerde iseTürkiye'den yapılan başvuruların normale döndüğünü aktardı. Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi Haziran ayında Türkiye'den 488 iltica başvurusunun yapıldığını ve bu rakamla başvuru sayılarının 2016 yılı Haziran ayındaki seviyeye indiğini belirtti.

Türkiye'den Almanya'ya geçen yıl 5 bin 742 iltica başvurusunda bulunuldu. Bu başvuruların 4 bin 400'ü Türk vatandaşı Kürtler tarafından yapıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI