radyobir
radyobir

Almanya'ya 'çifte standart' tepkisi

Almanya'nın Frankfurt şehrinde bugün 30 bin kişinin katıldığı Nevruz etkinliklerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

19 Mart 2017 11:11 | Kategori: Dış Politika

Türkiye Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın Alman makamlarını 'en güçlü şekilde kınadıklarını' belirttiği açıklamasının ardından gelen kınama metninde, ‘Türkiye milletvekillerine her türlü zorluğun çıkarılması' ve çifte standart vurgusu yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün (18 Mart) Frankfurt'ta PKK terör örgütünün sembollerinin ve teröristbaşının resimlerinin  kullanılarak gösteri  yapılmasına Alman makamlarının izin vermiş olması ibret verici bir hadisedir. 

Almanya'nın terörist ilan ettiği bir örgütün faaliyetine göz yumması ve yasakladığını  duyurduğu sembollerle bayraklara ses çıkarmaması, terörle mücadele açısından son derece düşündürücüdür. 

Öte yandan,  terör örgütünün ülkemizde yapılacak referandumla ilgili sloganların da atıldığı gösterisine izin verilirken, Türkiye'nin milletvekillerinin Türk toplumuyla buluşmalarına her türlü zorluğun çıkartılması, çifte standartın en vahim örneğini oluşturmaktadır. 

Bu samimiyetsiz yaklaşımı kınıyoruz. Tepkimiz Almanya'nın Ankara Büyükelçisine de iletilmiştir."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI