radyobir
radyobir

Almanya'dan, Rus nükleer endüstrisine yaptırım çağrısı

Almanya Ekonomi Bakanı Habek, Berlin'in Rus nükleer endüstrisine yaptırım uygulanmasından yana olduğunu belirtti.

15 Nisan 2023 14:17 | Kategori: Avrupa

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Alman dpa ajansına demecinde Berlin'in Rus nükleer endüstrisinin AB yaptırımları kapsamına alınmasından yana olduğunu söyledi. Habeck, "Federal hükümet, Avrupa Komisyonu'na Rus sivil nükleer sektörün de yaptırımlar kapsamına alınması çağrısı yaptı.

Bu, bir sonraki yaptırım paketinin bir parçası olmalı" dedi.

Habek, nükleer teknolojinin ‘son derece hassas bir alan’ olduğunu belirterek, Rusya'nın artık bu alanda güvenilir bir ortak olarak kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Almanya bugün, son üç Alman nükleer güç santrali Isar-2, Neckarwestheim-2 ve Emsland'ın faaliyetlerini durduruyor. Daha önce, Berlin'in 2022'de nükleer enerjiyi tamamen durduracağı açıklanmıştı, ancak daha sonra planlar değişmişti. Bundan önce, ülkedeki son altı nükleer santralden üçü kapatılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI