radyobir
radyobir

Amazon yerlileri Koronadan kırılıyor

Brezilya Amazonu Yerli Örgütler Koordinasyonu (COIAB), Brezilya'daki Amazon ormanlarında yaşayan yerlilerden en az 60 kişinin son birkaç hafta içinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

12 Mayıs 2020 08:13 | Kategori: Dünya

COIAB’in açıklamasında, "Amazon bölgesinde şu ana kadar 212 doğrulanmış vaka tespit edilirken en az 60 kişi öldü" ifadeleri yer aldı.

Sadece bu hafta içinde Bare, Kokama, Makuşi, Muduruku ve Tembe kabilelerinden 11 kişinin öldüğü ifade edilirken Brezilya Amazonlarında toplamda 23 kabilede Kovid-19 tespit edildiği kaydedildi.

COIAB’ın verileri, Yerlilerin Sağlığını Koruma Özel Sekreterliği’nin verdiği bilgiye dayanıyor ve sadece Amazon bölgesi için geçerli.

Brezilya Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, yoğunlukla yerlilerin yaşadığı Amazonas eyaletinde şu ana kadar 12 bin 599 vaka tespit edilirken 1004 hasta öldü.

Brezilya’da toplam Kovid-19 vaka sayısı 162 bin 699, ölü sayısı ise 11 bin 123'e çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI