radyobir
radyobir

Amerika İsrailli bir aile için güvenli mi?

İsrail Dahan ve 3 çocuğu San Diego yakınlarındaki sinagog saldırısında sinagogda bulunuyorlardı.

29 Nisan 2019 14:28 | Kategori: Dünya

Pazar günü İsrail Radyosu’na konuşan Dahan daha önce Gazze sınırındakiSderot’taki yaşamları nedeniyle şiddete yabancı olmadıklarını belirtti ancak "ateşten ateşe geldik” ifadesini kullandı.

Sderot İsrail’de sürekli roket saldırılılarına hedef olan bir bölge.

Dahan, Sderot’u bombalar nedeniyle terkettiklerini belirtti ve evinin birkaç kez isabet aldığını söyledi. Dahan annesinin ve kayınvalidesinin de evlerinin isabet aldığını vurguladı. Kendisinin birkaç kez yaralandığını belirten Dahan aile olarak o dönem çok uzaklara gitmek istemişler.

Dahan saldırısının ilk anlarında insanlara kaçmaları gerektiği şeklinde seslenmiş. Dahan saldırganın silahının tutukluk yapmasına şükrediyor.

Dahan son 3 yıldır bölgede yaşadıklarını ve son saldırının kendilerinin maruz kaldığı ilk nefret suçu olmadığını belirtiyor.

2015 yılında Dahan ailesi Mira Mesa bölgesinde yaşarken gamalı haçlılar evleri ve araçlarına işaretler çizmişler.

O sırada yerel bir haberde ailenin 2014 yılında çocukları için daha güvenli bir ortam bulmak amacıyla İsrail’den Amerika’ya geldikleri yönünde bilgi paylaşılmış.

Dahan "ancak hayat bu” diyor.

Dahan bununla birlikte İsrail’den Amerika’ya taşınmaları konusunda pişman olup olmadığı şeklindeki soruya, "hayır” yanıtını veriyor.

Dahan, "Amerika’yı seviyoruz. Bu heryerde, alışveriş merkezinde, hastanede ve aile buluşmalarının olduğu heryerde olabilirdi. Güçlüyüz. Güçlü olmak için doğmuşuz” diyor.

Yetkililer saldırganın 19 yaşında San Diego’da ikamet eden biri olduğunu belirtti ve ilk mermilerin ardından silahının tutukluk yaptığının göründüğünü kaydetti.

Saldırıda 1 kadın hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Yaralananlar arasında Dahan’ın 8 yaşında kızı ve eniştesi de var.

Yetkililer, saldırının nefret suçu kapsamanına girdiğini belirtiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI