radyobir
radyobir

Ana sınıflara "besmele" talimatı!..

Milli Eğitim Şurası'nda alınan 'değerler eğitimi' tavsiye kararının ilk uygulamasının Osmaniye Kadirli'de gerçekleştiği ve okullara 'anaokullarında derslere besmele ile başlanması' talimatı gönderildiği haber veriliyor.

16 Aralık 2014 13:31 | Kategori:

2-6 Aralık tarihleri arasında Antalya’da yapılan 19’ncu Milli Eğitim Şûrası’nda alınan "anaokullarında değerler eğitimi verilmesi” yönündeki tavsiye kararının, Osmaniye Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "acil” olarak hayata geçirildiği kaydediliyor.
Hazırlanan 21 sayfalık bir program ilçedeki okullara gönderildi.
Söz konusu raporda 3-6 yaş arası anaokulu öğrencilerinin derse besmeleyle başlaması, dua ve sureleri tecvit (tutma, uzatma, çekme, v.b.) kurallarıyla öğrenmesi yer alıyor.
Programa göre ayrıca, çocuklara okulda Kuran-ı Kerim dersi de verilecek. Bu doğrultuda öğrenciye Kuran-ı Kerim’le ilgili genel bilgiler verilecek, Kuran’dan bölümler okunacak, Kuran alfabesinin ilk 5 harfi tekerlemelerle mahreçli olarak çalıştırılacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI