radyobir
radyobir

Anadolu'nun Kuşları

Yazar: Fatih Orbay Danışman: Gernant Magnin Tasarım: Clive Crook Tekfen Kültür Sanat Yayınları

03 Mart 2020 12:49 | Kategori: Okudukça

Zengin Anadolu flora ve faunasını kayıt altına almak amacıyla daha önce Anadolu topraklarında yetişen yüzlerce çiçeği tek bir külliyatta toplayan Vakıf; şimdi de aynı amaçla "Anadolu’nun Kuşları” adlı 432 sayfalık yeni bir kitap daha yayımladı.

Ödüllü doğa fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Fatih Orbay’ın yıllar içinde çektiği binlerce kare arasından seçilen birbirinden renkli fotoğraflarla hazırlanan kitapta Anadolu’nun semalarında yaşayan ya da göçen 310 kuş türüne ait 373 farklı fotoğraf yer alıyor. "Doğaya ithaf edilen bir miras” olarak tanımlanan kitap, Anadolu kuşlarının ve yaşam alanlarının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunmayı hedefliyor. Dünyada kuş meraklılarınınca kabul gören Clements Listesi sıralamasını takip eden ‘Anadolu’nun Kuşları’ kitabı, Türkçe ve İngilizce olarak Türkiye’de ve yurt dışında seçkin kitabevlerinde ve online olarak satışa sunuldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI