radyobir
radyobir

Anayasa teklifi Cumhurbaşkanlığı'nda

'Cumhurbaşkanlığı sistemi'ni öngören referandumla ilgili anayasa değişikliği teklifi, onay için Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

03 Şubat 2017 06:59 | Kategori:

"Cumhurbaşkanlığı sistemi"ni içeren, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu.

Cumhurbaşkanının kanunu onaylamak ya da iade etmek için 15 günlük süresi bulunuyor. Cumhurbaşkanının kanunu onaylaması durumunda, kanun halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanacak. Halk oylaması, Anayasa değişikliği Kanununun Resmi Gazetede yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü yapılacak.

Halk oylamasının 9 ya da 16 Nisan tarihinde yapılması bekleniyor. Teklifin halk oylamasında kabul edilmiş sayılması için de kullanılan geçerli oyların yarısından bir fazlasının "evet" olması gerekecek.

21 Ocak’ta Meclis'ten Anayasa değişikliği teklifinin halk oylamasına gönderilmesi kararı çıkmıştı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI