radyobir
radyobir

Ankara'da Rus Büyükelçisi'ne suikast!..

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası saldırgan ve yaralı büyükelçi içeride kaldı. Özel Harekat polisleri binanın çevresini çevirdi, 15-20 el silah sesi duyuldu, çatışma yaşandı. Yaklaşık 25 dakika sonra silah sesleri kesildi. Saldırganın vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Saldırganın Arapça ve Türkçe konuştuğu ve 'Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın' diye bağırdığı belirtiliyor. Rus Dışişleri Büyükelçi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı.

19 Aralık 2016 18:14 | Güncelleme :19 Aralık 2016 21:25 | Kategori: Terör

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov bir serginin açılışında uğradığı silahlı saldırı  sonucu yaşamını yitirdi.

Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki Modern Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı. 

Sergi açılışında bir konuşma yapan Büyükelçi'nin arkasından yaklaşan takım elbiseli 20 - 25 yaşlarındaki bir genç  "Halep'in intikamını alacağız" diye bağırarak 3 - 4 el ateş açtı.

Salona polis kimliği göstererek girdiği belirlenen saldırgan, Karlov'u vurduktan sonra havaya ateş açtı. 

Bu sırada salonda bulunan davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı. 

Bu arada ikinci kata çıkan saldırgan polislerle çatışmaya girdi. Üzerinde 9 mm çapında bir tabanca ve iki şarjör bulunan suikastçi yaklaşık 15 dakika sonra etkisiz hale getirildi.

Öte yandan ağır yaralanan Büyükelçi Karlov'un çatışma süresince olay yerinde kaldığı daha sonra Güven Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Görgü tanıkları hastaneye getirilen Büyükelçi Karlov'a kalp masajı yapıldığını belirttiler. Daha sonra ise Rus makamları Büyükelçinin yaşamını yitirdiği açıklamasını yaptılar.

RUSYA DIŞIŞLERİ BAKANLIĞI: "BÜYÜKELÇİ HAYATINI KAYBETTİ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini duyurdu.

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı Konukevi'nde Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini "terör saldırısı" olarak niteledi.

Büyükelçilerine yönelik silahlı saldırıyı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını söyleyen Zaharova, "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Zaharova, olayın detaylı bir şekilde araştırılması ve suçluların gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini ifade etti. 

Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğramıştı.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI